Pim Velthuizen (1976) is een allround fotograaf die zich veel met sport- en journalistieke fotografie bezighoudt, maar ook voor overheidsinstanties en bedrijven op pad gaat.

Pim kan vertrouwen op ruim 20 jaar aan ervaring. Die begon met het vastleggen van het werk van hulpdiensten. Dat werk leverde waardering op, vanwege zijn respect voor de betrokkenen in deze vaak hectische en gevoelige situaties. Daarnaast heeft deze specifieke tak van fotografie hem veel vakkennis en fototechnisch inzicht gebracht. Het leerde hem te anticiperen op veranderende situaties, en te werken onder zeer uiteenlopende omstandigheden.

Inmiddels heeft Pim zijn horizon duidelijk verbreed. Al meerdere jaren werkt hij in opdracht voor onder meer regionaal dagblad de Stentor, de Telegraaf, Omroep Gelderland, De Nationale Politie, Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, diverse overheden, bedrijven en vakbladen. Hij legt zeer wisselende thema’s, verhalen en gebeurtenissen vast.

De rode draad in die veelzijdigheid is dat alles gebeurt vanuit een oprechte nieuwsgierigheid en betrokkenheid. Na een grondige voorbereiding en goed overleg met de opdrachtgever gaat Pim op zoek naar de essentie van het onderwerp. En als het even kan de mens achter de gebeurtenis.

Het resultaat daarvan: foto’s die een verhaal vertellen, die de kijker raken.